9 Haziran 2014 Pazartesi

AYÇİÇEK BALININ FAYDALARI











Ayçiçeği; ülkemizin Trakya bölgesinde yoğun olarak yetiştirilen bir tarım bitkisidir. Arı ayçiçeği nektarını alırken bu bitkinin de tozlaşmasına katkıda bulunarak döllenmesini sağlar. Böylece ürün kalitesine katkı sağlamış olur. Ayçiçeği balı kovandan alındığında altın sarısı rengindedir, kendine özgü bir tadı vardır. Bu bal çok çabuk kristalize olur (şekerlenir). Ucuz ve kolay elde edilen bir bal olduğu için genellikle arıcılar tarafından kovanlarda kış yiyeceği (arı keki) olarak kullanılır. Balcılık sanayiinde çiçek balı ile karıştırılıp satılması, helva işleminde kullanıldığı bilinmektedir. 




AYÇİÇEK BALININ FAYDALARI;

En önemli özelliği doğal bir ateş düşürücü olmasıdır
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Akciğer ve birçok kanser türüne iyi geldiği söylenir.
Vücuda zindelik verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder