7 Haziran 2014 Cumartesi

HAYIT BALININ FAYDALARI



          









 Akdeniz ikliminde yetişen bir bitkidir. Yaprakları, parmakları açık bir ele benzediğinden halk arasında “beş parmak otu” da denen hayıt, Haziran ve Temmuz aylarında çiçek açar. Mor ve beyaz çiçekleri her dalda beser filiz etrafında kümelenmiştir. 
 Hayıt balı, ilk hasat edildiğinde gayet berrak ve çok hafif kırmızıya çalan sari renklidir. Ancak, zaman geçtikçe rengi, koyulaşmakta altı ay sonra siyaha yakin koyu kırmızı bir renk almaktadır. 
Araştırmalar, balın kansere karşı doğal bir koruyucu olduğunu, özellikle koyu renkli ballarda ant-i kanserojen özelliklerin daha fazla bulunduğunu ortaya koymuştur. Hayıt balı, bu bakımdan da dikkatle incelenmesi gereken bir baldır.
Bu bitkinin balı, hoş kokulu, nispeten geç kristalize olan, son derece kaliteli bir baldır. Yuttuktan sonra damakta hayıt bitkisinin özelliği olan hafif buruk bir tat bırakır. 
Unutulmaması gereken bir husus var; bal bir gıdadır, ilaç değil, şifadır.  Devamlı tüketildiğinde vücut direncini artırır, hastalıklara karşı korur. 


Hayıt balının faydaları;

 Hayıt bitkisi, her yaştaki kadınlar için, çok faydalıdır. Hayıt bitkisi, yüksek ateş, baş ağrısı, Gaz sorunu, idrar yolu rahatsızlıklarına iyi gelmekle beraber, daha çok kadınların hormonal rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.Regl öncesi stres, adet gecikmesi, ağrılar, göğüslerdeki hassasiyet, adet krampları ve Depresyon gibi rahatsızlaklar için hayıt tohumu bire birdir.
 
 Hayıt Bitkisi Kadınlar Üzerindeki Etkileri :
Hayıt otu hipofiz bezini tetikleyerek kadınlık hormonlarının dengeler. Kadınlık hormonlarını doğal yöntemlerle dengelediği için,yan etkisi yoktur. Sentetik Hormon tedavisi gören kadınlarda ise yan etkiler görülebiliyor.
Hayıt otu, adet stresi ve adet gerginliğine iyi geliyor. Hayıt otu , bu tür sorunu olan kadınlarda 2 hafta içinde etkisini gösteriyor. Daha iyi sonuç alabilmek için 3 ay kullanmak gerekiyor.
Hayıt otu tohumu adet düzensizliklerini giderir. Kanamanın az veya çok olması, kanamanın ağır veya sancılı geçmesini düzelterek , düzene koyar.
Hayıt tohumu, aynı zamanda hem kadınlarda Cinsel istek arttırıcı, hem de cinsel istek azaltıcı özelliğe sahiptir. Yani, cinselliğiniz çok fazla ise azaltır, az ise isteği çoğaltır.
Hayıt tohumu, yumurtlama periyodunu düzenler, hamile kalma şansının artırır.
Hayıt tohumu, doğum kontrol hapı kullanımına son verildikten sonra vücudun tekrar doğal dengesine kavuşmasına yardımcı olur.
Hayıt tohumu, hem erkeklerde hem de kadınlardaki hormon dengesizliğinden kaynaklanan kıllanma (tüylenme) ve sivilceler için de tedavi edici özelliğe sahiptir.
Doğumdan sonraki ilk 2 hafta içinde, hayıt meyvesi alındığında, anne sütü belirgin derece de artar.
 
Hayıt Tohumunun Erkekler Üzerindeki Etkileri :
Hayıt Tohumu, erkeklerde, cinsel isteğin azalmasına sebep olmaktadır.
Hayıt Tohumu, erkeklerde, depresyona bağlı iktidarsızlık durumlarında kullanılır.














2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Hayıt balı için vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim,bende almayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil