9 Haziran 2014 Pazartesi

DELİ BALIN FAYDALARI









                                                                   ORMAN GÜLÜ


Deli Bal Hakkında Genel Bilgiler
Doğu Karadeniz bölgesine has bir baldır. Bu bölgede doğal ortamda yetişen “Dağ Gülü” isimli bitkinin nektarından üretilir. Eski zamanlardan beri bilinmekte olan bir bal çeşididir ve o zamanlarda kimyasal silah olarak ta kullanılmıştır. Acımsı buruk bir lezzeti vardır.

DELİ BALIN FAYDALARI VE ARARLARI
FAYDALARI:  
   1 Çay kaşığı aşılmamalıdır. 
  • Deli Bal çok az tüketilmek şartıyla sinir bozukluklarına iyi gelir.
  • Deli Bal şeker hastalarına da iyi gelmektedir.
  • Mide ve Bağırsak problemlerine de iyi gelir Deli Bal.
  • Deli Bal yüksek tansiyon şikâyeti olanlar içinde faydalıdır.

  • ZARARLARI:
  •   Fazla tüketimi halinde, Baş dönmesi, sersemlik, sarhoşluk, ishal yapabileceği gibi, Çok yüksek oranda tüketiminde tükürükte artış, nabız düşmesi, kan basıncının düşmesine neden olarak  zehirlenme yapabilir, hatta ölümle bile sonuçlanabilir. Zehirlenme Balı yedikten hemen sonra ya da birkaç saat sonrada belirti gösterebilir. Özellikle yaşlılar ve çocuklar için daha da tehlikeli olabilir.  
    Deli Bal’ın Kullanımı 
    Deli bal Çok az miktarda kullanılmalıdır. 1 çay kaşığını aşmayınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder